[O2] Światła dzienne LED w Octavii II - wył. tryb skandyndyn

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michal89n
    Classic
    • 2013
    • 6

Witaj.

Dosyć długo powoziłem mercedesa, co prawda nie 190 a 124 i nie z silnikiem 2,0 a 2,3.
    Róznica jednak między tymi dwoma jest praktycznie żadna jesli chodzi o silniki - oba to M102.

Zasada jest jedna - ze względu na rodzaj wtrysku K-Jet tego silników M102 i M103 się nie "gazuje".
    Każdy poprawny instalator LPG odradza montaż w tych silnikach.

LPG świetnie sie sprawdza w silnikach montowanych po 1993 roku - 2,2 i 3,2 litra.
    /niestety nie występowały w MB W201 czyli tzw 190.

Tak jak pisze przedmówca - popróbuj z nowym parownikiem - może cos wskrzesisz, ale cudów nie oczekuj. Wymień świece i przewody WN.

szczerze polecam formu MB :
    Ce domaine est peut-être à vendre!

oraz /może nawet lepsze:

skarbnica wiedzy.

pozdrawiam
    raski
  • kula0
    Classic
    • 2011
    • 28

Witam!
    Kupiłem i założyłem sobie dzienne LEDy, ale oczywiście musi być pod górkę zawsze. :evil:
    Mam problem z wyłączeniem trybu skandynawskiego w Skodzie Octavii II z 2005r, kupiłem sobie na allegro kabelek VAG K+CAN Commander 1.4 chinol, podłączyłem się nim do auta, ale nie wiem gdzie mogę te światła wyprogramować, kody błędów jedynie udało mi się pokasować.

Może jest jakiś inny sposób aby samemu wyłączyć ten tryb skandynawski?

Proszę o pomoc z tym tematem. Może ktoś ma jakąś instrukcje do tego softu VAG commander 1.4.
    CZESZKI OD ZAWSZE... )
    Historia choroby ): Forman 135L, Felicia 1,6 GLX, Octavia I TDI 1,9 SLX, Octavia II TDI 1,9 Ambiente - skasowana , Octavia IIFL TDI 1,9 Ambiente

Komentarz

• Acio
      Drive
      • 2011
      • 64

Tylko programowo, zmieniając kodowanie programowe.
      Skoda Fabia 2.0 AZL Elegance

Komentarz

• krzynol
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 10960
        • Superb II combi (3T5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

vag commander to dla b. zaawansowanych
        kup vcds
        ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
        ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
        poprzednie modele:
        ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
        ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
        O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• terre
          Ambiente
          • 2010
          • 128

Ja ledzików nie montowałem mam za to właśnie ustawione na kompie tak że za dnia automatycznie zapalają mi się światła przednie (po spuszczeniu ręcznego) deska i tył nie świecą i jeszcze mam ustawioną moc świecenia na 70%. Co to daje światła z przodu są widać że mam zawsze włączone no i żywotność żarówki znacznie wzrosła.

Komentarz

• Acio
            Drive
            • 2011
            • 64

Zamieszczone przez terre
            Ja ledzików nie montowałem mam za to właśnie ustawione na kompie tak że za dnia automatycznie zapalają mi się światła przednie (po spuszczeniu ręcznego) deska i tył nie świecą i jeszcze mam ustawioną moc świecenia na 70%. Co to daje światła z przodu są widać że mam zawsze włączone no i żywotność żarówki znacznie wzrosła.
            Można twoje światła podważyć jeżeli w lampach przy ateście nie ma literek RL.

Co do tego modułu komfortu to fajny bayer, tylko trochę za awaryjny.
            Skoda Fabia 2.0 AZL Elegance

Komentarz

• kula0
              Classic
              • 2011
              • 28

niestety nie mam tyle kasy żeby VCDSa kupić, a tego VAG commandera mam, jeśli ktoś mógłby mi pomóc w tym temacie, najlepiej krok po kroku co i jak.
              a co do tej przeróbki kolegi terre to mało to legalne jest bo wydaje mi się że na oryginalnej lampie nie ma bitego RL więc niestety ale tylko skandynawski wchodzi w grę w Polsce.

[ Dodano: Wto 22 Lis, 11 21:25 ]
              no cóż nie było pomysłów wiec kupiłem VCDS 10.3 i rozkminiłem te światła, teraz tylko pojawia się problem gdzie podłączyć te światła DRL LED, mianowicie myślę aby wpiąć + na bezpiecznik nr 14 w komorze silnika tylko tylko nie bardzo wiem gdzie mógłbym podpiąć kabelek sterowniczy na którym pojawia się + w komorze silnika po włączeniu świateł, prócz złącza lampy.
              Ktoś ma jakiś pomysł?? :idea:
              CZESZKI OD ZAWSZE... )
              Historia choroby ): Forman 135L, Felicia 1,6 GLX, Octavia I TDI 1,9 SLX, Octavia II TDI 1,9 Ambiente - skasowana , Octavia IIFL TDI 1,9 Ambiente

Komentarz

Pracuję...